ваканция

Разнообразете монотонното ежедневие, отървете се от стреса и избягайте поне за малко от градската среда. Сбъднете вашата идеална ваканция. А защо не още сега?

Възползвайте се от предимствата на наемането на кемпер и се осмелете да направите почивката си точно както си я представяте.

 • Не се съобразявайте с график – пътувайте и спирайте, когато поискате;
 • Изберете гледката, която пожелаете за вашата почивка или се наслаждавайте на нова всеки ден;
 • Спестете пари и време от услугите на туроператорите – имайте свободата да организирате само дейности, които ще направят почивката ви приятна на местата, които вие предпочитате;
 • Избор на дестинация – вие сте господарят. Създайте предварителен маршрут или просто карайте накъдето пожелаете. Имате пълна свобода да откриете най-красивите кътчета за Вашата ваканция;
 • Не губите време в опаковане и разопаковане на багаж, в регистрация в хотели или освобождаване на стаи. Страничните нужди от храна и следобеден сън са отново под вашия контрол;
 • Не се налага да се съобразявате с графици на хотели, часове за хранене или почистване на стаите – пътуването и почивката с кемпер са такива, каквито си ги пропътуваш.

10 съвета за вашата мечтана ваканция с кемпер

Кемперът е превозно средство и като всяко такова изисква своята техническа поддръжка. За да избегнете неприятни изненади и да се насладите на своя отдих, ето 10 основни препоръки:

 1. Винаги проверявайте течностите – масло, антифриз, хидравлична течност, течност за чистачки. Така няма да се окажете в неприятна ситуация и да прекарате почивката си в ремонт.
 2. Поддържайте резервоара за гориво пълен – никога не знаете къде ще поискате да се отклоните и да откриете ново място за разглеждане.
 3. Поддържайте резервоара с чиста вода пълен и редовно изпразвайте този с мръсната, така ще имате възможността за освежаващ душ по всяко време.
 4. Поддържайте тоалетната касета винаги почистена и заредена с химическа течност съгласно необходимите препоръки за това.
 5. Ако използвате бутилки газ пропан, ги поддържайте пълни добре прикрепени с колани на обозначените за тях места.
 6. Подреждайте продуктите в хладилника и посудата в шкафа по най-подходящ начин и ги обезопасете, за да не се разсипят или счупят по време на път.
 7. Винаги проверявайте всички прозорчета и люкове дали са затворени плътно преди тръгване. Уверете се че шкафовете, вратичките вътре и извън кемпера са добре затворени или заключени.
 8. Внимавайте и никога не тръгвайте с отворена стълба към вратата водеща към караванната част, тъй като рискът да я счупите или да нараните няколко е много голяма.
 9. Не оставяйте котлоните без надзор, особено ако пътувате с деца.
 10. Пестете осветлението – добра практика е да използвате осветлението само, когато имате нужда.

Ако все още се чудите дали това е подходящата почивка за вас, вижте и статията 12 причини да изберете почивката с кемпер