Приключения

Go Live the Adventure!

Go Live the Adventure!

Колкото и силно да вярвам, че България е райско кътче от планетата ни с нейните безкрайни възможности за приключения съчетани с природни, исторически и културни забележителности, трябва да призная, че понякога мечтая за нещо различно, което не може да се види или прави на нашите географски ширини. Така в търсене на идеи за нови дестинации, попаднах на фабриката за приключения GoLive. Дотогава не съм си и помислял, че някой в България предлага организирано търсене на гърбати китове в Океания, преследване на сардини в Южна Африка или посещение на дома на пандите в Китай. И това са само малко от нестандартните приключения, които основателят Евлоги е организирал в последните години. Плуване сред акули и крокодили, паудър ски в Япония, плаване и ски в Норвегия и още много смели идеи, които ще предизвикат и най-авантюристично настроените натури.

Неговата лична история е не по-малко интересна как след години прекарани в образование и работа във финансовия свят, той решава да го напусне, за да се посвети на страстта си- да пътешества и да помага на други да го правят. Пътуването го среща и с неговата половинка, с която са неразделни оттогава. И както той самият казва- нужна е една крачка извън зоната на комфорта, за да се почувствате живи.

Избрах три от приключенията, които предстоят тази година и ме впечатлиха да разкажа по-подробно. Ако съм събудил и вашия интерес, може да използвате чатбота на сайта, за да изпратите бързо запитване към екипа на GoLive за повече информация или резервация за обявените дати. Приятен exploring!

Недокоснатата Намибия – 14 дни и 2400 км пустиня, племена и животни

Go Live the Adventure!

19 Май – 2 Юни 2023

Прекарайте 2 седмици изследвайки Недокоснатата Намибия, изживявайки дивата природа, културата и пейзажите, които само Африка може да представи.

От спиращата дъха величина на дюните в най-старата пустиня до незабравимo сафари с 5 големи животни на Африка – това приключение съчетава всички красоти на Намибия подчертани с комфортно и луксозно настаняване.

Go Live the Adventure!

Гонка на Сардини в Южна Африка – най-голямото шоу на земята

очаквайте скоро, сезон 2023

Елате с нас в Южна Африка и станете свидетели на незабравимия спектакъл кръговрата на живота с главното участие на Сардините. Сцената е субтропичните морета на дивото крайбрежие на Южна Африка. Сюжетът подчертава класическата борба за баланс между тези в горната част на хранителната верига и тези в долната част. Основните играчи са акули, делфини, китове, дивеч и морски птици. Но истинските звезди на шоуто са сардините.

Go Live the Adventure!

Тези малки рибки се събират в огромен пасаж всяка година през май, юни и юли, докато мигрират от умерените морета към по-топлите води, заобикалящи брегова ивица на източния край на Южна Африка. Това грандиозно количество на плувна биомаса привлича и много по-големи животни от въздуха и морето, които се борят за следващото си хранене и се опитват да пируват върху този монументален воден израз на богатството на природата.

Go Live the Adventure!

В света на приключенията и гмуркането,  феноменът „Sardine Run“ е една от онези дестинации, които са строго ограничени!

Тюркоазената магия Палау

очаквайте скоро, сезон 2023

Go Live the Adventure!

Не случайно Палау е известен като „подводното Серенгети“. Палау е магическо място на края на света. За толкова малка площ земя, тя е надарена с голяма красота и многобройно биоразнообразие.

Трудно е да не бъдете завладени от този изключителен масив от природни чудеса: това е архипелаг от 241 предимно девствени варовикови и вулканични острови, покрити в изумрудена гора и заобиколени от блестяща тюркоазена лагуна.

Гмуркането е занимание номер едно в Палау, а водолазите посетили този подводен рай се кълнат, че ще се върнат пак и пак и пак.

Go Live the Adventure!

Какво е особеното в Палау и Защо бихте ходили там за гмуркане?

Уникалното събитие, което трябва да бъде изживяно в Палау е хвърлянето на хайвера на „червения снапър“ или „цицинестия папагал“, което обикновено се провежда по време на новолуние или пълнолуние и е природен феномен, тъй като се включва хиляди от тези риби.

Go Live the Adventure!

Езерото с медузите, Немския канал, Сините дупки и още много други невероятни дайвове.

За повече информация относно програмите, може да се свържете с GoLive на +359 888 34 38 43 или да изпратите запитване през чатбота на сайта.


Моля имайте предвид, че информацията в този уебсайт е свободно предоставена от Фондация „Стрес Фактор“ за базови образователни цели. Фондацията не поема отговорност за настъпилите резултати от използването на публикациите на сайта, макар че те са създадени чрез проучвания. Напр. преди изкачване в планината винаги се уверявайте, че сте в подходящо здравословно състояние, че разполагате с достатъчно храна и вода и с вас има опитен в планинските изкачвания водач. Винаги се консултирайте с професионалист, когато директно или индиректно въпросът касае вашата безопасност и здраве.